Składniki (6 osób): 1 kalafior (760 g),
1 ogórek zielony (270 g),
4 pomidory malinowe (500 g),
1 czerwona papryka (270 g),
5 jajek ugotowanych na twardo,
400 g szynki konserwowej,
2 pęczki koperku,
sól morska
Sos majonezowy: 4 łyżki majonezu,
4 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżka sosu sriracha,
2 ząbki czosnku,
sól morska, świeży pieprz
Wszystkie składniki sosu majonezowego łączymy za pomocą blendera i chłodzimy. Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i studzimy. Wraz z wszystkimi warzywami i jajkami kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w paski, koperek siekamy. Całość zalewamy sosem majonezowym i dokładnie mieszamy. Podajemy schłodzoną.

Najnowsze komentarze