TOSKAŃSKA SAŁATKA Z FASOLĄ, BIAŁĄ MOZZARELLĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I OLIWKAMI

Składniki (1-2 osoby): 120 g czerwonej fasoli z puszki,
1 kulka sera mozzarella (120 g),
5 suszonych pomidorów,
10 sztuk czarnych oliwek,
1 sałata rzymska,
½ małej czerwonej cebuli

Dressing: 2 łyżki octu balsamicznego,
3 łyżki oliwy extra vergine,
1 łyżka oleju z suszonych pomidorów,
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich,
sól morska, świeży pieprz

Wszystkie składniki dressingu łączymy za pomocą rózgi. Sałatę, suszone pomidory i ser mozzarella kroimy w paski. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy oliwki oraz fasolę. Wszystkie składniki układamy na talerzu i polewamy gotowym dressingiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *