Składniki (1 osoba): 200 g polędwicy wołowej,
3 suszone pomidory,
2 marynowane borowiki ceglastopore,
1 łyżeczka kaparów,
½ czerwonej cebuli,
1 łyżeczka musztardy Dijon,
1 łyżka oleju rzepakowego,
2 żółtka,
sól morska, świeży pieprz
Oczyszczone mięso mielimy w maszynce. Do zmielonego mięsa dodajemy olej, 1 żółtko i połowę pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli. Doprawiamy solą oraz pieprzem i wyrabiamy mięso do momentu aż będzie napowietrzone i sprężyste. Przekładamy na talerz za pomocą różnego kształtu ringów. Suszone pomidory kroimy w paski, borowika w kostkę (zostawiamy plasterek i jednego całego do dekoracji) i wraz z pozostałymi dodatkami układamy pomiędzy porcjami mięsa. Całość oprószamy solą i świeżym pieprzem.

Najnowsze komentarze