Składniki (2 osoby): 125 g tortellini z dodatkiem szynki prosciutto crudo,
90 g salami,
150 g kulek mini mozarelli,
3 łyżki startego parmezanu,
250 g kolorowych pomidorków koktajlowych,
100 g czarnych oliwek,
1 czerwona cebula,
100 g szpinaku baby,
½ pęczka bazylii,
sól morska, świeży kolorowy pieprz
Dressing: 5 łyżek oliwy extra vergine,
1 łyżka musztardy delikatesowej,
1 łyżka miodu,
sok z 1 cytryny,
sól morska, świeży kolorowy pieprz
Wszystkie składniki dressingu łączymy za pomocą rózgi i chłodzimy. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. W misce układamy liście szpinaku, listki bazylii, tortellini, plasterki salami, kulki mozzarelli, połówki pomidorków, oliwki i cebulę pokrojoną w piórka. Posypujemy startym parmezanem, dekorujemy szczytami bazylii i oprószamy świeżym pieprzem. Podajemy z dressingiem.

Najnowsze komentarze