SAŁATKA Z SELERA Z SZYNKĄ, ANANASEM, KUKURYDZĄ I OSTRYM SOSEM CEZAR

Składniki (4 osoby): 2 słoiki (400 g) selera konserwowego,
1 puszka ananasa w plastrach (340 g),
200 g szynki konserwowej w plastrach,
1 puszka kukurydzy (285 g),
125 g sera radamer,
1 pęczek natki pietruszki,
sól morska, świeży pieprz

Ostry sos cezar: 160 ml majonezu,
1 łyżeczka musztardy Dijon,
1 łyżka sosu Sriracha,
1 łyżeczka sosu Worcestershire,
2 ząbki czosnku,
sok z ½ cytryny

Wszystkie składniki sosu cezar łączymy ze sobą za pomocą blendera. Selera i ananasa odsączamy z zalewy. Plastry ananasa kroimy na ósemki. Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki. Szynkę kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki mieszamy z przygotowanym sosem i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy do smaku. Podajemy schłodzoną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *