PRECEL Z PASTĄ Z BOBU Z RZODKIEWKĄ

Składniki (2 osoby): 2 precle o smaku pizzy,
6 rzodkiewek,
sól morska, świeży pieprz

Pasta z bobu: 500 g bobu,
2 ząbki czosnku,
1,5 pęczka koperku,
5 łyżek oliwy extra vergine,
sól morska, świeży pieprz

Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i obieramy. Za pomocą blendera łączymy go z czosnkiem, oliwą oraz pieprzem na gładką masę. Na koniec dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Precle podgrzewamy w piekarniku i przekrawamy w pół. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy pastę z bobu. Rzodkiewki ścieramy na drobnych oczkach tarki i odciskamy wodę. Układamy na wierzchu kanapki. Oprószamy solą i świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *