MAKARON FARFALLE Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI

Składniki (2 osoby): 200 g łososia,
100 g makaronu farfalle,
1 biała cebula,
1 szalotka,
3 ząbki czosnku,
4 zielone szparagi,
150 ml śmietanki 30%,
1 łyżka oliwy z oliwek,
sól morska, świeży pieprz

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cebulę, szalotkę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oliwie aż się zeszklą. Od szparagów odrywamy zdrewniałe końce, kroimy w paski pozostawiając główki. Dokładamy na patelnię. Łososia oczyszczamy, osuszamy, kroimy w paski, doprawiamy i dodajemy do całości. Smażymy aż łosoś się zarumieni i wlewamy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i czekamy aż śmietana się zredukuje. Dokładamy gorący makaron, wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy na talerze. Oprószamy świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *