Składniki (2 osoby): 250 g boczniaków,
½ szklanki mąki,
2 łyżki bułki tartej,
½ szklanki wody,
olej do smażenia,
1 łyżeczka curry powder,
sól morska, świeży pieprz
½ szklanki mąki,
2 łyżki bułki tartej,
½ szklanki wody,
olej do smażenia,
1 łyżeczka curry powder,
sól morska, świeży pieprz
Sos jogurtowo-czosnkowy: 300 g jogurtu naturalnego,
1 łyżka majonezu,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka kiełków,
1/2 pęczka pokrojonego szczypiorku,
sól morska, świeży pieprz
Dodatkowo: mix sałat z sosem winegret.
Wszystkie składniki sosu mieszamy i wkładamy na chwilę do lodówki. Boczniaki myjemy i osuszamy. Mąkę, bułkę tartą, przyprawy i wodę mieszamy na gładką masę. Obtaczamy w niej grzyby i smażymy na rozgrzanym oleju aż się zrumienią z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy, aby wsiąknęły nadmiar tłuszczu. Podajemy z mixem sałat i sosem winegret.
Najnowsze komentarze