OMLET ZE SZPARAGAMI, RZODKIEWKAMI I PARMEZANEM

Składniki (1-2 osoby): 3 jajka,
5 zielonych szparagów,
5 rzodkiewek,
3 łyżki startego parmezanu,
1 łyżka masła,
1/3 łyżeczki płatków chili,
5 szczytów mięty marokańskiej,
5 szczytów mięty czekoladowej,
sól morska, świeży pieprz

Od szparagów odrywamy zdrewniałe końce, rzodkiewki kroimy w paski. Warzywa obsmażamy na maśle z dodatkiem płatków chili z każdej strony aż delikatnie się zrumienią. Dodajemy rozbełtane jajka z solą, pieprzem i częścią parmezanu. Trzymamy na patelni na małym ogniu oraz pod przykryciem przez około 5-6 minut aż omlet się zetnie. Wykładamy na talerz, obsypujemy pozostałą częścią parmezanu i dekorujemy świeżą miętą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *