CARPACCIO WOŁOWE Z SOSEM MUSZTARDOWYM

Składniki (1 osoba): 100 g wędzonki wołowej (dojrzewającej, wędzonej suszonej) w plastrach,
50 g rukoli,
10 zielonych oliwek w całości,
50 g parmezanu w płatkach,
1 ćwiartka cytryny,
15 ziarenek kolorowego pieprzu,
świeży pieprz

Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek,
1,5 łyżeczki musztardy Dijon,
1 łyżeczka miodu,
1 łyżeczka octu balsamicznego,
sól morska, świeży pieprz

Wszystkie składniki sosu mieszamy w miseczce. Na talerzu układamy rukolę a na niej schłodzone plastry wołowiny. Następnie polewamy obficie sosem, na wierzch kładziemy oliwki, parmezan, ziarenka kolorowego pieprzu. Podajemy z cytryną

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *