SPAGHETTI Z KREWETKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM

Składniki (1 osoba): 50 g makaronu spaghetti,
10 średnich krewetek (mogą być mrożone),
100 ml śmietanki 30%,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka parmezanu,
1 łyżeczka masła,
2 łyżki oliwy z oliwek,
natka pietruszki,
sól morska, świeży pieprz

Czosnek kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy na maśle z dodatkiem oliwy do momentu aż zmięknie. Następnie dokładamy krewetki, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy przez około 2 minuty z dwóch stron. Wlewamy na patelnię śmietanę, mieszamy, czekamy aż się zredukuje i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do całości. Wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *