SZASZŁYKI Z KIEŁBASY Z KURCZAKA Z WARZYWAMI W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM 

Składniki (10 szt.): 3 pętka kiełbasy z kurczaka (około 200 g),
15 pieczarek mini,
10 pomidorków koktajlowych,Obraz może zawierać: jedzenie
1/3 czerwonej, 1/3 żółtej i 1/3 zielonej papryki,
1 mała czerwona cebula,
ogórki małosolne,
natka pietruszki do posypania,
świeży pieprz

Marynata: 1 łyżka miodu,Obraz może zawierać: jedzenie
1,5 łyżki musztardy sarepskiej,
1 łyżka sosu sojowego,
świeży pieprz

Wszystkie składniki marynaty łączymy. Kiełbasę, paprykę oraz cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Na przemian nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki polewamy marynatą, kładziemy na rozgrzanej płycie grillowej i grillujemy z obu stron. Podajemy z ogórkami małosolnymi, posypane natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *