Składniki (10 szt.): 3 pętka kiełbasy z kurczaka (około 200 g),
15 pieczarek mini,
10 pomidorków koktajlowych,
1/3 czerwonej, 1/3 żółtej i 1/3 zielonej papryki,
1 mała czerwona cebula,
ogórki małosolne,
natka pietruszki do posypania,
świeży pieprz
Marynata: 1 łyżka miodu,
1,5 łyżki musztardy sarepskiej,
1 łyżka sosu sojowego,
świeży pieprz
Wszystkie składniki marynaty łączymy. Kiełbasę, paprykę oraz cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Na przemian nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki polewamy marynatą, kładziemy na rozgrzanej płycie grillowej i grillujemy z obu stron. Podajemy z ogórkami małosolnymi, posypane natką pietruszki.

Najnowsze komentarze