Składniki (1-2 osoby): 1 kromka chleba o wymiarach 24 x 18 cm,
5 plasterków wędzonego schabu,
1 jajko z podwójnym żółtkiem,
1 kulka białego sera mozzarella (100 g),
1 pomidor malinowy,
1 awokado Hass,
1 łyżeczka ostrych papryczek,
10 ząbków konfitowanego czosnku,
½ pęczka szczypiorku,
1 łyżeczka masła,
1 łyżka oleju rzepakowego,
sól morska, świeży pieprz
Kromkę chleba smarujemy konfitowanym czosnkiem. Na płycie grillowej, na rozgrzanym oleju smażymy plastry schabu oraz posmarowany chleb (z dwóch stron do momentu, aż się zrumienią). Jajko smażymy na patelni na rozgrzanym maśle. Na końcu smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Pomidora, awokado i ser mozzarella kroimy w paski. Wszystkie przygotowane dodatki układamy na przemian na grzance wraz z papryczkami i posiekanym szczypiorkiem.

Najnowsze komentarze