Składniki (1 osoba): 200 g kolorowych słodkich papryk mini,
3 plastry wędzonego boczku,
3 plasterki papryczek peperoncini z zalewy,
40 g startego sera kremowego cheddar,
1 łyżka startego parmezanu,
1 łyżka oliwy extra vergine,
sól morska, świeży pieprz
Sos blue cheese: 120 g sera gorgonzola,
3 łyżki majonezu,
3 łyżki jogurtu naturalnego
Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą za pomocą blendera i wkładamy do lodówki. Papryki rozkrajamy wzdłuż na pół i doprawiamy. Połówki papryk owijamy boczkiem i posypujemy startym serem cheddar. Wkładamy na płytę grillową posmarowaną łyżka oliwy. Grillujemy z każdej strony po około 3 minuty wraz z ostrymi papryczkami. Przekładamy na talerz, skrapiamy sosem blue cheese i posypujemy startym parmezanem.
Najnowsze komentarze