GRZANKI Z SEREM FETA I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki (2 osoby): 1 bułka kajzerka,
2 łyżki rozdrobnionego sera feta,
2 łyżki suszonych pomidorów w paskach + 1 łyżka oleju,
40 g sałaty rzymskiej mini,
listki świeżego oregano,
świeży pieprz

Dressing: 1 czubata łyżka musztardy rosyjskiej,
1 łyżka płynnego miodu,
4 łyżki oliwy extra vergine,
sok z 1 cytryny,
czosnek granulowany – według uznania,
sól morska, świeży pieprz

Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą w misce za pomocą rózgi i wkładamy do lodówki. Kajzerkę kroimy na 4 kromki, skrapiamy olejem z suszonych pomidorów i wkładamy na rozgrzaną płytę grillową. Grillujemy z 2 stron. Gdy staną się chrupiące układamy na nich kolejno: pokrojoną drobno sałatę, ser feta, suszone pomidory. Całość skrapiamy dressingiem. Dekorujemy listkami świeżego oregano i oprószamy świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *