Składniki (2 sztuki): 2 bułki pszenne do hot dogów w kształcie litery „U”,
200 g marynowanych w czosnku, pietruszce i oliwie ogonów raków,
1 łyżeczka kawioru z ikry łososia,
½ łodygi selera naciowego + listki do dekoracji,
½ szalotki,
½ pęczka koperku,
1 garść kiełków słonecznika,
1 łyżka majonezu,
sok z ½ limonki,
½ łyżeczki płatków chili,
sól morska, świeży pieprz
Odsączone z zalewy ogony raków przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojonego w paski selera naciowego, szalotkę pokrojoną w piórka, posiekany koperek. Mieszamy z sokiem z limonki, majonezem, płatkami chili, solą oraz pieprzem. Bułki podgrzewamy w piekarniku. Ciepłe faszerujemy sałatką z raków. Dekorujemy kawiorem i kiełkami. Oprószamy świeżym pieprzem.
Najnowsze komentarze