CYTRYNOWE KREWETKI Z CZOSNKIEM I CHILI

Składniki (1 osoba): 5 krewetek tygrysich,
sok z 1 cytryny,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
2 kromki pełnoziarnistego pieczywa,
świeży pieprz

Marynata: 2 łyżki oliwy,
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
1/3 łyżeczki płatków chili,
½ łyżeczki imbiru w proszku,
sól morska, świeży pieprz

Oczyszczone krewetki wkładamy do marynaty na 20 minut. Następnie całość smażymy po 2 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia dodajemy sok z cytryny oraz natkę pietruszki. Podajemy gdy sos będzie gorący z podgrzanym w piekarniku chrupiącym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *