EKSPRESOWE NALEŚNIKI CZEKOLADOWE Z DŻEMEM WIŚNIOWYM, BORÓWKAMI I SOSEM TOFFI

Składniki: (12 naleśników, 3 porcje) 1 butelka (200 g) gotowej mieszanki ciasta naleśnikowego Sir Pancake o smaku czekoladowym z kakao + woda niegazowana Sir Pancake Naleśniki

Dodatki: 350 g ulubionego dżemu wiśniowego,
150 g borówki amerykańskiej,
około 100 g sosu toffi,
szczyty mięty do dekoracji

Do gotowej mieszanki ciasta naleśnikowego dolewamy wodę, według instrukcji na opakowaniu. Wstrząsamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Na maszynce do gofrów (może być również sucha patelnia) smażymy naleśniki do momentu, aż zbrązowieją. Naleśniki układamy warstwowo, przekładając dżemem. Na wierzchu układamy owoce, polewamy sosem toffi i dekorujemy świeżą miętą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *