EKSPRESOWE NALEŚNIKI WANILIOWE Z TWAROŻKIEM I OWOCAMI

Składniki (9 naleśników, 3 porcje): 1 butelka (200 g) gotowej mieszanki ciasta naleśnikowego o smaku waniliowym z wanilią Sir Pancake Naleśniki + woda niegazowana

Twarożek: 150 g twarogu półtłustego,
165 g jogurtu naturalnego,
1 żółtko,
5 łyżeczek cukru cynamonowego

Dodatki: 10 truskawek,
150 g malin,
1 garść borówki amerykańskiej,
2 kostki mlecznej czekolady,
szczyty mięty do dekoracji

Do gotowej mieszanki ciasta naleśnikowego dolewamy wodę, według instrukcji na opakowaniu. Wstrząsamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Na rozgrzanej, suchej patelni smażymy naleśniki o średnicy 9 cm z dwóch stron na złoty kolor. Za pomocą blendera łączymy wszystkie składniki twarożku. Naleśniki układamy warstwowo, przekładając serem. Na wierzchu układamy owoce, posypujemy startą czekoladą i dekorujemy świeżą miętą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *