Składniki (foremka o wymiarach 24 x 34 cm): 200 g czekolady gorzkiej 64% kakao,
200 g masła + do posmarowania blachy,
3 jajka,
260 g cukru,
130 g mąki pszennej,
2 szczypty soli
Dekoracja: 90 g czekolady gorzkiej 64% kakao,
100 g masła,
125 g M&M’s czekoladowych z orzechami
W rondelku rozpuszczamy kostki masła z kostkami czekolady. Za pomocą miksera ucieramy jajka z cukrem i partiami dolewamy masę czekoladową. Następnie dodajemy mąkę oraz sól. Gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencję, przelewamy je do wysmarowanej masłem foremki. Pieczemy przez 35 minut w temperaturze 160 stopni C (góra, dół). Po wyjęciu odstawiamy do temperatury pokojowej, aby przestygło. Masło rozpuszczamy z czekoladą i równomiernie polewamy ciasto. Póki czekolada nie zastygnie, układamy na niej kolorowe, czekoladowe cukierki.

Najnowsze komentarze