Składniki (2-3 osoby): 530 g udźca cielęcego,
1 łyżka przyprawy Cracked Black Pepper Rub,
2 gałązki rozmarynu,
1 główka I 5 ząbków czosnku,
3 łyżki masła,
¾ szklanki wody
1 łyżka przyprawy Cracked Black Pepper Rub,
2 gałązki rozmarynu,
1 główka I 5 ząbków czosnku,
3 łyżki masła,
¾ szklanki wody
Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawą (zdjęcie i skład pod przepisem), okładamy czosnkiem i rozmarynem i wkładamy na noc do lodówki. W garnku rozpuszczamy masło i obsmażamy mięso z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy masło oraz wodę i przykrywamy szczelnie folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (termoobieg) na 1 godzinę i 15 minut. Przed podaniem odstawiamy na bok na 15 minut, aby mięso odpoczęło. Następnie kroimy w grube plastry.
Najnowsze komentarze