KORECZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PASTĄ Z WĘDZONEJ MAKRELI I SUSZONYCH POMIDORÓW

Składniki (około 30 sztuk): 30 sztuk gotowych koreczków z ciasta francuskiego,
350 g wędzonej makreli,
8 suszonych pomidorów + 3 łyżki oleju ze słoika,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
3 ząbki czosnku,
1 pęczek natki pietruszki,
½ pęczka szczypiorku,
marynowane grzyby do dekoracji (maślaki, pieczarki, kurki),
listki świeżego szczawiu do dekoracji,
świeży pieprz

Rybę oczyszczamy z ości i za pomocą blendera łączymy z suszonymi pomidorami, olejem, czosnkiem i koncentratem pomidorowym. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem i ręcznie mieszamy. Przez rękaw cukierniczy wypełniamy ciasto francuskie masą. Układamy na talerzu, dekorujemy grzybami marynowanymi, listkami szczawiu i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *