GOFRY ZAPIEKANE Z JAJKIEM

Składniki (10 sztuk): 20 jajek,
1 pęczek szczypiorku,
sól morska, świeży pieprz

Masa: 2 szklanki mąki pszennej,
½ szklanki oleju,
1,5 szklanki mleka 3,2%,
2 jajka,
2 łaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cukru,
2 szczypty soli

Wszystkie składniki masy na ciasto łączymy za pomocą miksera. Gofry pieczemy na złoty kolor. Po wyjęciu, przekładamy do naczynia żaroodpornego i na każdym rozbijamy po 2 jajka. Oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C (góra, dół) na 12 minut. Podajemy gorące z posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *