MUSZLE MAKARONOWE W SOSIE POMIDOROWYM

Składniki (3 osoby): 170 g muszli makaronowych,
1 puszka krojonych pomidorów (400 g),
20 pomidorków cherry,
2 białe cebule,
6 ząbków czosnku,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
170 g sera brytyjskiego z „nutą wina porto”,
3 łyżki oleju rzepakowego,
½ łyżeczki płatków chili,
sól morska, świeży pieprz

Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę cebule. Dodajemy pomidory, przyciśnięty przez paskę czosnek i przyprawy. Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy gorący do sosu. Mieszamy z połową startego sera oraz natką pietruszki. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *