Składniki (10 sztuk): 10 ugotowanych jajek klasy M + 3 surowe do masy,
1 biała i 1 czerwona cebula,
5 ząbków czosnku,
1 pęczek natki pietruszki,
bułka tarta do obtoczenia + 2,5 łyżki do masy,
olej do smażenia,
1 łyżeczka curry,
sól morska, świeży pieprz
Cebule pokrojone w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na 2 łyżkach oleju i przekładamy do miski. Dodajemy starte na drobnych oczkach jajka i wbijamy 3 surowe. Dosypujemy bułkę tartą, posiekaną natkę i przyprawy. Wszystko dokładnie razem mieszamy i formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Najnowsze komentarze