Składniki (4 osoby): 200 g spaghetti al nero di seppia,
około 30 szt. krewetek Black Tiger,
½ czerwonej i ½ żółtej papryczki chili,
4 ząbki czosnku,
masło i oliwa do smażenia,
1 pęczek kolendry,
sól himalajska, świeży kolorowy pieprz
Oczyszczone krewetki doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy do nich posiekane papryczki chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i wkładamy do lodówki na 30 minut. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na rozgrzaną patelnię wkładamy 1 łyżkę masła i 2 łyżki oliwy. Dodajemy krewetki, które smażymy po 1-2 minuty z każdej strony. Następnie dokładamy gorący makaron i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy listkami świeżej kolendry.
Najnowsze komentarze