NALEŚNIKI SZPINAKOWE Z POREM I KOZIM SEREM

Składniki (10 szt.): 2 pory,
150 g sera koziego z bazylia i pomidorami,
2 łyzki masła,
1 łyżka oliwy,
kilka gałązek szczypiorku,
sól morska, świeży pieprz

Masa na naleśniki: 3 łyżki mąki pszennej (przesianej),
2 jajka,
135 ml mleka 2%,
65 g masła,
2 garści szpinaku,
1 szklanka wody gazowanej,
sól morska

Masę na naleśniki miksujemy za pomocą blendera. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni o średnicy 18 cm. Pora kroimy w piórka, podsmażamy na maśle z oliwą, a gdy zrobi się miękki doprawiamy do smaku. Farsz układamy na naleśniku, przykrywamy plastrem sera i zawijamy w rulon. Kroimy pod skosem, posypujemy szczypiorkiem i oprószamy świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *