MUS CZEKOLADOWY

Składniki (4 porcje): 100 g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) + 1 łyżeczka startej do ozdoby,
30 g masła,
30 g cukru pudru,
3 jajka,
4 maliny do dekoracji,
4 szczyty mięty marokańskiej

Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy lekko zacznie się rozpuszczać dodajemy masło i mieszamy do połączenia się składników. Studzimy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dodajemy do czekolady i mieszamy a białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy do całości. Gdy masa będzie gładka przekładamy do kokilek i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Dekorujemy owocami, miętą i startą czekoladą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *