Składniki (2 osoby): 200 g polędwicy wołowej,
2 jajka przepiórcze,
1 duża szalotka,
2 czerwone papryczki chilli,
1 cm imbiru,
1/3 pęczka szczypiorku,
1 pęczek kolendry,
2 ćwiartki cytryny,
2 łyżeczki musztardy Dijon,
3 łyżki sosu sojowego ciemnego,
2 łyżki oleju sezamowego,
1 łyżeczka sosu rybnego,
1 łyżka sezamu,
sól himalajska, świeży pieprz
2 jajka przepiórcze,
1 duża szalotka,
2 czerwone papryczki chilli,
1 cm imbiru,
1/3 pęczka szczypiorku,
1 pęczek kolendry,
2 ćwiartki cytryny,
2 łyżeczki musztardy Dijon,
3 łyżki sosu sojowego ciemnego,
2 łyżki oleju sezamowego,
1 łyżeczka sosu rybnego,
1 łyżka sezamu,
sól himalajska, świeży pieprz
Polędwicę siekamy w kosteczkę i mieszamy w misce z sosem sojowym, olejem sezamowym i sosem rybnym. Imbir ścieramy na tarce, szalotkę siekamy, szczypiorek drobno kroimy. Z mięsa formujemy 2 kule z wgłębieniami w środku. Z jajek oddzielamy białko i umieszczamy w skorupkach pośrodku każdej porcji. Układamy na desce wraz ze wszystkimi dodatkami. Oprószamy świeżym pieprzem.
Najnowsze komentarze