Składniki (2 osoby): 250 g polędwicy wołowej,
2 pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone (mój wyrób, przepis w rozdziale „weki”),
2 łyżki grzybków z octu (podgrzybki, borowiki, maślaki – również mojej produkcji),
½ białej i ½ czerwonej cebuli,
1 łyżeczka kaparów,
1 łyżka musztardy Dijon,
1 łyżka musztardy sarepskiej,
1 łyżeczka gorczycy,
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 żółtka,
sól morska, świeży pieprz
Musztardy, gorczycę, oliwę, sól i pieprz mieszamy, łączymy z przemielonym mięsem. Wkładamy na chwilę do lodówki a w miedzy czasie kroimy wszystkie pozostałe składniki. Za pomocą foremki układamy mięso na talerzu, robimy wgłębienie na żółtko i układamy pozostałe składniki.
Najnowsze komentarze