ŁOSOŚ GOTOWANY W ROSOLE Z MAKARONEM RYŻOWYM

Składniki (2 osoby): 200 g świeżego łososia,
50 g makaronu ryżowego,
½ l bulionu warzywnego,
2 łyżki octu ryżowego,
1 łyżka sosu sojowego pikantnego,
1 łyżeczka oleju sezamowego,
sok z ½ limonki + 2 ćwiartki,
garść świeżej kolendry,
świeży pieprz

Łososia oczyszczamy, pozbywając się skóry i wkładamy do gotującego się rosołu na 5 minut. W tym samym czasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Wykładamy na talerz. Polewamy wymieszanymi: sosem sojowym, octem ryżowym, olejem sezamowym oraz sokiem z limonki (filet oraz makaron). Dokładamy listki świeżej kolendry i posypujemy świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *