CIASTECZKA Z KONFITURĄ JAGODOWĄ I CUKREM PUDREM

Składniki (24 sztuki): 250 g mąki,
120 g cukru,
1 jajko,
100 g masła,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
konfitura jagodowa do smarowania,
cukier puder do posypania

Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy i łączymy z pozostałymi składnikami ciasta na stolnicy. Ugniatamy elastyczne ciasto i rozwałkowujemy je na grubość około 0,5 cm. Wycinamy foremką ciastka a w połowie ciastek wykrawamy dodatkowe dziurki. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 6 minut. Ciastka przekładamy konfiturą a górne części posypujemy cukrem pudrem przez sitko. Ciasteczka składamy w jedną całość.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *