Składniki (1 osoba): 160 g polędwicy wołowej,
3 korniszony z chili,
¼ szalotki,
½ małej czerwonej cebuli,
1/3 czerwonej i 1/3 żółtej papryczki chili,
2 cm startego imbiru,
1 garść świeżej kolendry,
1 żółtko,
1 łyżeczka musztardy Dijon,
1 łyżka oleju sezamowego,
sól morska, świeży pieprz
Oczyszczone mięso mielimy w maszynce. Do zmielonego mięsa dodajemy olej sezamowy, musztardę, część imbiru, część posiekanej szalotki, cebuli i kolendrę. Doprawiamy solą oraz pieprzem i wyrabiamy mięso do momentu aż będzie napowietrzone i sprężyste. Przekładamy na talerz, dekorujemy pokrojonym w kostkę ogórkiem i pozostałymi składnikami tak jak na zdjęciu. Całość oprószamy świeżym pieprzem.
Najnowsze komentarze