TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

Składniki (1-2 osoby): 300 g polędwicy wołowej,
1 mała biała cebula,
1 mała czerwona cebula,
1 łyżeczka kaparów,
2 ogórki kiszone,
2 podgrzybki,
1 łyżka musztardy Dijon,
2 łyżki oleju rzepakowego,
2 żółtka,
sól morska, świeży pieprz

Do zmielonego mięsa dodajemy olej, ¾ musztardy, 1 żółtko, 1/3 ilości posiekanej białej oraz czerwonej cebuli. Doprawiamy solą oraz pieprzem i wyrabiamy mięso do momentu aż będzie napowietrzone i sprężyste. Przekładamy na talerz. Pozostałe dodatki układamy jak na zdjęciu i oprószamy świeżym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *