Składniki (6 osób): 200 g makaronu ryżowego,
1 opakowanie paluszków krabowych (250 g),
1 puszka kukurydzy (285 g),
2 ogórki zielone (420 g),
sól morska
Sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego,
3 łyżki majonezu,
5 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę,
2 pęczki posiekanego koperku,
sól morska, świeży pieprz
Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i wkładamy do lodówki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną, odcedzamy i nożyczkami tniemy na mniejsze kawałki. Paluszki krabowe rozmrażamy i kroimy w kostkę. Ogórki również kroimy w kostkę z tym, że wcześniej wykrawamy z nich miąższ. Wszystkie te składniki łączymy z odcedzoną kukurydzą i schłodzonym sosem. Jeśli jest potrzeba, doprawiamy do smaku.
Najnowsze komentarze