ŚLEDZIE NA OSTRO Z MARYNOWANYMI PODGRZYBKAMI I PAPRYCZKAMI JALAPENO 

Składniki (2 osoby): 3 filety śledziowe,
10 marynowanych podgrzybków,
2 łyżki papryczek jalapeno,
1 cebulka dymka ze szczypiorkiem,
1 garść kiełków słonecznika,
1 łyżka kaparów
Sos: ¾ łyżki majonezu,
¾ łyżki chrzanu śmietankowego,
świeży pieprz cytrynowyWszystkie składniki sosu łączymy. Filety śledziowe moczymy około 30 minut w zimnej wodzie, następnie kroimy w paski po skosie. Grzybki kroimy w ćwiartki, cebulkę w drobną kosteczkę, papryczki i szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy kapary oraz kiełki słonecznika i całość dokładnie mieszamy z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *