Składniki (2 osoby): 3 filety śledziowe,
10 marynowanych podgrzybków,
2 łyżki papryczek jalapeno,
1 cebulka dymka ze szczypiorkiem,
1 garść kiełków słonecznika,
1 łyżka kaparówSos: ¾ łyżki majonezu,
¾ łyżki chrzanu śmietankowego,
świeży pieprz cytrynowyWszystkie składniki sosu łączymy. Filety śledziowe moczymy około 30 minut w zimnej wodzie, następnie kroimy w paski po skosie. Grzybki kroimy w ćwiartki, cebulkę w drobną kosteczkę, papryczki i szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy kapary oraz kiełki słonecznika i całość dokładnie mieszamy z sosem.
10 marynowanych podgrzybków,
2 łyżki papryczek jalapeno,
1 cebulka dymka ze szczypiorkiem,
1 garść kiełków słonecznika,
1 łyżka kaparówSos: ¾ łyżki majonezu,
¾ łyżki chrzanu śmietankowego,
świeży pieprz cytrynowyWszystkie składniki sosu łączymy. Filety śledziowe moczymy około 30 minut w zimnej wodzie, następnie kroimy w paski po skosie. Grzybki kroimy w ćwiartki, cebulkę w drobną kosteczkę, papryczki i szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy kapary oraz kiełki słonecznika i całość dokładnie mieszamy z sosem.
Najnowsze komentarze