Składniki (1 osoba): 1 tortilla pszenna,
75 g serka Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu,
30 g startego sera gouda z truflami,
1 jajko,
100 g wędzonego łososia atlantyckiego,
2 zielone szparagi,
1 garść mieszanki sałat (rukola, szpinak baby, czerwona botwina, szczaw),
½ pęczka szczypiorku,
½ pęczka koperku,
1 łyżeczka masła,
sól morska, świeży pieprz
Tortillę nacinamy między dwoma ćwiartkami. Na jednej z ćwiartek rozsmarowujemy serek Almette. Jajko smażymy na maśle, doprawiamy sola i pieprzem. Wraz z pozostały składnikami układamy jak na zdjęciu. Tortillę zwijamy w trójkąt i obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor. Przekrawamy w pół i podajemy gorącą.
Najnowsze komentarze