MEKSYKAŃSKI WRAP ŚNIADANIOWY

Składniki (1 osoba): 1 tortilla pszenna,
3 plastry salami,
30 g startego sera cheddar,
2 jajka,
1 łyżeczka masła,
listki kolendry do dekoracji,
sól morska, świeży pieprz

Guacamole: 2 awokado hass,
2 pomidory malinowe,
2 ząbki czosnku,
½ czerwonej papryczki chili,
¾ pęczka kolendry,
sok z ½ limonki,
30 ml oliwy extra vergine,
sól morska, świeży pieprz

Awokado rozdrabniamy widelcem i skrapiamy sokiem z limonki oraz oliwą. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną drobno kolendrę i posiekaną papryczkę chili. Doprawiamy, dokładnie mieszamy i chowamy do lodówki. Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Roztrzepane smażymy na maśle. Tortillę nacinamy między dwoma ćwiartkami. Osobno, na każdej ćwiartce układamy składniki: salami, guacamole, jajecznicę i starty ser. Tortillę składamy w trójkąt i podsmażamy na maśle z dwóch stron na złoty kolor. Przekrawamy w pół i obsypujemy listkami kolendry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *