WRAP ŚNIADANIOWY Z JAJECZNICĄ, MORTADELĄ I PIECZARKAMI

Składniki (1 osoba): 1 tortilla pszenna,
2 jajka,
2 plastry włoskiej mortadeli,
1 garść startego sera radamer,
około 10 plasterków czerwonej i pomarańczowej słodkiej papryki,
125 g pieczarek mini,
3 gałązki szczypiorku,
3 łyżki oleju,
1 łyżeczka masła,
sól morska, świeży pieprz

Pieczarki oczyszczamy i przekrawamy w pół. Podsmażamy na rozgrzanym oleju i gdy puszczą wodę, solimy. Jajka wbijamy do miski i za pomocą trzepaczki łączymy z solą i pieprzem. Smażymy na połowie ilości masła do otrzymania ulubionej konsystencji. Tortillę nacinamy między dwoma ćwiartkami. Osobno, jak na zdjęciu układamy składniki: mortadelę, jajka, pokrojony szczypiorek, starty ser i warzywa. Tortillę składamy w trójkąt i podsmażamy na maśle z dwóch stron na złoty kolor. Przekrawamy w pół.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *