LODY ŚMIETANKOWE OREO Z MALINAMI

Składniki (silikonowa foremka o wymiarach 28 x 12 cm): 400 g śmietany 30%,
1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (530 g),
80 ml syropu słony karmel,
3 łyżki cukru,
2 szczypty soli
8 ciastek „Oreo”,
12 sztuk malin,
mięta pomarańczowa do dekoracji

Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie stopniowo dodajemy mleko zagęszczone, syrop i sól. Ubijamy aż składniki się połączą plus kolejne 5 minut. Ciastka kruszymy i wraz z malinami wsypujemy do masy. Delikatnie mieszamy łyżką i natychmiast przelewamy do foremki. Wkładamy do zamrażalnika na całą noc. Przed podaniem dekorujemy miętą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *