Składniki (2 osoby): 25 sztuk krewetek argentyńskich,
sok z 1,5 mandarynki + 3 połówki do dekoracji,
sok z 1 limonki + 2 połówki do dekoracji,
sok z 1 cytryny + 2 połówki do dekoracji,
3 łyżki oliwy extra vergine,
1 pęczek natki pietruszki,
1 główka czosnku,
½ łyżeczki peperoncino,
sól morska, świeży pieprz
2 małe ciabatty,
1 grahamka
Oczyszczone krewetki marynujemy w przyprawach, soku z cytrusów, posiekanej natce, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oliwą. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia smażymy na rozgrzanej patelni po 1,5 minuty z każdej strony. Na płycie grillowej układamy kromki pieczywa i smażymy, polewając powstałym sosem. Podajemy gorące z połówkami owoców do skropienia.
Najnowsze komentarze