ZESTAW GRILLOWY DLA 2 OSÓB: MARYNOWANY UDZIEC Z INDYKA, SZPARAGI W SZYNCE, KIEŁBASA Z DZIKA

Składniki: 300 g udźca z indyka (2 plastry),
5 zielonych szparagów,
5 plastrów szynki dojrzewającej,
1 pętko kiełbasy z dzika

Marynata: 2 łyżki pasty miso,
5 łyżek oleju sezamowego,
4 łyżki sosu sojowego ciemnego,
6 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę,
6 cm startego imbiru

Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą za pomocą rózgi. Obtaczamy w niej dokładnie oczyszczone i osuszone mięso. Odkładamy w chłodne miejsce na całą noc. Od szparagów odrywamy zdrewniałe końce i owijamy je szynką. Kiełbasę nacinamy z dwóch stron. Wszystkie przygotowane składniki kładziemy na rozgrzanej kratce i grillujemy do uzyskania ulubionego stopnia wysmażenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *