Składniki (5 sztuk): 5 crispy taco shells,
600 g pikantnej kaszanki z wątróbką,
40 g żółtego sera mozzarella,
1 sałata rzymska,
1 duża biała cebula,
2 gałązki szczypioru,
½ czerwonej papryczki chili,
2 łyżki oleju,
sól morska, świeży pieprz
Sos: 5 łyżek sosu azjatyckiego (z poprzedniego przepisu),
2 łyżki majonezu
Oba składniki sosu łączymy ze sobą za pomocą rózgi i chłodzimy. Kaszankę kroimy w grube plastry, cebulę w piórka. Smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, aż cebula się zeszkli a kaszanka do końca nie rozpadnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Muszle taco smarujemy wewnątrz schłodzonym sosem. Wypełniamy pokrojoną sałatą rzymską, kaszanką, cebulą. Posypujemy serem mozzarella, posiekaną papryczką i szczypiorkiem. Podajemy z resztą przygotowanego sosu.
Najnowsze komentarze