Składniki (2-3 osoby): 500 g młodych ziemniaków,
3 jajka,
100 g wędzonego łososia,
6 zielonych szparagów,
4 ogórki kiszone,
100 g rukoli,
½ pęczka grubego szczypioru,
natka pietruszki do dekoracji,
sól morska, świeży pieprz
3 jajka,
100 g wędzonego łososia,
6 zielonych szparagów,
4 ogórki kiszone,
100 g rukoli,
½ pęczka grubego szczypioru,
natka pietruszki do dekoracji,
sól morska, świeży pieprz
Sos: 200 g jogurtu naturalnego,
1 czubata łyżka majonezu,
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
sól morska, świeży pieprz
Ziemniaki i jajka gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy. Wszystkie składniki sosu łączymy i wstawiamy do lodówki. Na dnie miski układamy kolejno: rukolę, przekrojone w pół ziemniaki, jajka i ogórki pokrojone w ćwiartki. Od szparagów odcinamy zdrewniałe końce. Łodygi kroimy w krążki zostawiając główki. Na wierzchu układamy różyczki łososia. Posypujemy wszystko posiekanym szczypiorem, dekorujemy natka pietruszki i oprószamy sola oraz pieprzem. Przed podaniem polewamy sosem czosnkowym.
Najnowsze komentarze