PIKANTNA ZUPA RYBNA Z OWOCAMI MORZA

Składniki (8 osób): 500 g polędwicy z dorsza,
270 g łososia,
20 krewetek Black Tiger,
300 g muli bez muszli,Obraz może zawierać: tekst „V Seafood White Fish, Salmon NET NET WT. 2.7 oz (76g)”
6 szalotek,
1 główka czosnku,
1 czerwona i 1 żółta papryczka chili,
7 cm startego imbiru,
2 puszki krojonych pomidorów,
500 g passaty pomidorowej,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
1,5 l bulionu warzywnego,Obraz może zawierać: tekst „Because Flavor is Everything Broiled Salmon Placea 1/2lb. Salmon Fillet on foil covered broiler Moisten the fillet Tbsp. Seafood Seasoning Broil minutes high longer fillets). Sprinkle lemon serving. Serves Ingredients: Mixed spices (thyme, celery, pepper, oregano), egetables (garlic, pepper, green onion), turmeric, and lemon Ingrédients épices mélangées (thym, céleri, poivre noir. sauge, origan) légumes poivron rouge, ciboulette, persil, l'oignon vert), curcuma, zeste citron. recipes www. com Victoria Gourmet, Woburn, (800) 403 8981”
10 łyżek oliwy extra vergine,
1 łyżeczka chilli powder,
1 garść tymianku cytrynowego,
1 garść świeżego oregano,
1 garść świeżego curry,
1 garść mięty czekoladowej,
1 łyżka przyprawy „Seafood” (skład w komentarzu),
sól morska, świeży pieprz
Z łososia zdejmujemy skórę. Obie ryby kroimy w 3 cm kostkę. Dokładamy obrane i oczyszczone krewetki oraz małże. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb i owoców morza. Dodajemy starty imbir, posiekany czosnek oraz papryczki. Marynujemy przez noc w lodówce. Szalotki kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy mieszankę rybną i obsmażamy w z każdej strony około 3 minut. Zalewamy gorącym bulionem. Stopniowo dodajemy również pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, passatę i ewentualnie płatki chili. Gdy składniki się połączą gorącą zupę przelewamy na talerze i dekorujemy świeżymi ziołami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *