SAŁATKA Z RICOTTĄ, TRUSKAWKAMI I WINOGRONAMI 

Składniki (2 osoby): 1 mix sałat w doniczce (masłowa, karbowana, rzymska),
100 g świeżego szpinaku,
100 g rukoli,
200 g sera ricotta,
500 g truskawek,
1 garść winogron

Dressing: 6 łyżek oliwy extra vergine,
1 łyżka octu balsamicznego,
1 łyżeczka sosu sojowego,
2 łyżki octu z czerwonego wina,
2 łyżeczki musztardy Dijon,
1 łyżeczka miodu,
1 szalotka,
4 ząbki czosnku

Wszystkie składniki dressingu miksujemy i wkładamy do lodówki. W misce układamy wszystkie rodzaje sałat wymieszane ze szpinakiem i rukolą. Dodajemy przekrojone w pół truskawki oraz winogrona. Na wierzchu kładziemy serek ricotta. Całość polewamy dressingiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *