Składniki (10 naleśników o średnicy 18 cm):
Masa na naleśniki: 1 jajko,
½ szklanki mąki,
½ szklanki mleka,
½ szklanki wody gazowanej,
1 szczypta soli,
2 łyżki oleju
Farsz: 1 paczka szpinaku mrożonego rozdrobnionego,
50 g sera żółtego,
1 duża cebula,
2 główki czosnku,
2 łyżki oleju,
gałka muszkatołowa,
sól morska, świeży pieprz
Smażymy naleśniki na suchej patelni. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju do momentu aż się zeszkli i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy jeszcze 2 minuty i dokładamy rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak. Całość gotujemy i na koniec doprawiamy. Farszem napełniamy naleśniki, posypujemy startym żółtym serem i zawijamy.
Najnowsze komentarze