FRITTATA Z JARMUŻEM

Składniki (2 osoby): 4 jajka,
2 łyżki mleka,
100 g jarmużu,
1 ząbek czosnku,
70 g sera żółtego,
1 łyżka oliwy z oliwek,
sos pomidorowy lub świeży pomidor,
sól, pieprz

Przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy przez chwilę na oliwie i dodajemy pokrojony na kawałki jarmuż (bez twardych części). Smażymy około 5-ciu minut aż lekko zwiędnie i przekładamy do kokilek. Roztrzepane jajka łączymy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty na tarce żółty ser i masą wypełniamy kokilki do ¾ wysokości. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 10-15 minut aż wyrosną. Podajemy z sosem pomidorowym lub świeżym pomidorem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *