Składniki (1 osoba): 210 g świeżego łososia (filet ze skórą),
4 suszone pomidory,
1 łyżka serka koziego do smarowania,
½ małej szalotki,
¼ pęczka koperku,
sok z ½ cytryny,
1 kawałek nori,
sól morska, świeży pieprz
Łososia myjemy, osuszamy, zdejmujemy skórę i mielimy w maszynce do mięsa. Przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Delikatnie mieszamy z posiekanym koperkiem. Na talerzu kładziemy obręcz. Z wodorostów wycinamy pasek o długości obwodu obręczy i wkładamy go do środka. Nori wypełniamy łososiem, zmielonymi w maszynce suszonymi pomidorami i zmielonym kozim serkiem. Ostrożnie zdejmujemy obręcz. Podajemy z pokrojoną w piórka szalotką, obsypujemy koperkiem i świeżym pieprzem.
Najnowsze komentarze